Studio Aallon työntekijät

Me

Aalto on hyvinvointiin ja joogaan keskittyvä pieni studio Tampereen keskustan kupeessa, Näsijärven rannalla. Uskomme Studio Aallolla kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, kehoa ja mieltä arvostaen ja kuunnellen. Tarjoamamme ohjatut tunnit auttavat rentoutumaan, jaksamaan arjessa, palautumaan ja pysähtymään. Uskomme kauniin ja harmonisen tilan jo itsessään auttavan ihmisiä voimaan paremmin. Lämpimästi tervetuloa aistimaan Aallon hoivaavaa tunnelmaa osaavien ammattilaisten opeissa. 


SILJA, YRITTÄJÄ

Studio Aallon perustaja ja yrittäjä Silja Sukanen on estetiikan arvostaja, joka uskaltaa kysyä miksi. Hän kouluttautuu ja jakaa hyvinvointia myös tiedon kautta.

Aktiivinen balettiharrastus tuntui toisen lapsen syntymän jälkeen liian armottomalta, kun unet olivat vähissä. Rinnalle astui jooga, jonka lempeys ja sallivuus veivät Siljan mukanaan, kun keho ja mieli kaipasivat armollisuutta. Informaatiotutkimuksen ammattilaisesta tuli joogaohjaaja ja hyvinvointiyrittäjä, joka tuo ihmisille hyvinvointia tilakokemuksen ja kauneuden kautta.

Silja fiilistelee, tutkii ja luo tilaan lämpimän ja laadukkaan tunnelman. Siljan missiona on hyvinvoinnin lisääminen, työhyvinvoinnin parantaminen ja kauniin arjen luominen.

Hanna

Liikunta on kuulunut Hannan elämään tavalla tai toisella lapsesta saakka. Joogan vuosisatoja vanhasta perinteestä Hanna löysi kuitenkin syvyyttä ja ulottuvuuksia, jotka hivuttautuivat pikkuhiljaa kiinteäksi osaksi elämää. Oma joogaharjoitus sekä filosofinen pohdiskelu ja keskustelut inspiroivat etsimään ja toteuttamaan mielenkiintoisia tunteja ja tapahtumia studion kalenteriin.

Hanna ohjaa studiollamme vinyassa flow- sekä yin-joogatunteja. Ohjaajana Hanna tuo valoa, rauhaa ja rakennetta matolle ja sen ulkopuolelle. Vapaa-ajalla Hannalle perhe, ystävät, avantouinti ja luonnossa vietetty aika tuottavat valonpilkahduksia. Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan, sekä tutustumaan studion rakkaudella harkittuun tunti- ja kurssivalikoimaan.

siiri

Siiri ohjaa pääsääntöisesti rauhallisia joogalajeja, kuten yin-joogaa ja restoratiivista joogaa. Tunneillaan hän ohjaa lempeään läsnäoloon ja rentoututuneisuuteen, ja korostaa pysähtymisen ja kehotietoisuuden teemoja. Siiri on toiminut ohjaajana vuodesta 2013. Myös lapsi- ja perhejoogaohjaajuus on Siirille lähellä sydäntä, sillä kolme vuotta sitten hän kävi Kokonaisvaltainen Lapsijoogaohjaaja -koulutuksen. Viime vuosina hän on tuonut lapsijoogaa ja perhejoogaa Tampereelle ohjaten yhteensä satoja lapsia joogaharjoituksen äärelle. Eräs hienoimmista kokemuksista on ollut ohjata nuorten jääkiekkoleirillä joogaharjoitusta kolmen päivän ajan.

Jooga on ollut Siirin elämässä mukana vuodesta 2012, jolloin hän aloitti Honest Yogalla USA:n Vermontissa. Joogapolun myötä Siiri on kasvattanut tietoutta myös mindfulness- ja itsemyötätuntotaidoista (MSC), joista hän on mm. kirjoittanut kandidaatin työnsä kasvatustieteille. Täten Siirin ohjauksissa korostuu lempeyden lisäksi myös itsemyötätunnon teemat hyvinvoinnin tukena – jotta kehomieli-kokonaisuudella olisi kokonaisvaltaisesti hyvä olla.

Johanna

Tällä hetkellä jooga merkitsee Johannalle kokonaisvaltaista elämäntapaa. Fyysisen asanaharjoituksen rinnalla se määrittää myös paljon sitä, miten Johanna suhtautuu itseensä ja ympäröivään maailmaan. Miten voisi tutustua itseensä paremmin, löytää oman tehtävänsä ja paikkansa tässä elämässä. Miten voisi olla itselleen ja muille vähän lempeämpi ja armollisempi arjessa. Miten voisi ymmärtää ja kuunnella sellaistakin ihmistä, jonka ajatusmaailma poikkeaa omasta.

Joogaa opettaessaan Johannan pyrkimyksenä on, että oppilaat voisivat löytää omasta kehosta, mielestä ja niiden toiminnasta asioita, jotka nykyarjessa jäävät helposti huomioimatta. Hän uskoo, että joogan terapeuttinen näkökulma voi tuoda jokaisen ihmisen elämään lisää hyvinvointia. Fyysisellä tasolla, asanaharjoituksessa, tämä voisi tarkoittaa kehon lähettämien viestien tutkailua, hengityksen huomioimista, liikkuvuuden ja voiman tasapainoa ilman suorituskeskeistä lähestymistapaa. Nykyään flow-tausta näkyy Johannan opetuksessa. Vapaa, tietoinen kehon ja mielen liike ja hengitys ovat perustana fyysisessä asanassa, jota hän haluaa oppilailleen opettaa. Johannan tunneille voi tulla kuka tahansa, ulkonäöstä, taustasta tai kunnosta riippumatta. Joogassa on niin monia ulottuvuuksia, tärkeää on se mitä havaintoja teet itsestäsi harjoituksen aikana, miltä harjoitus tuntuu ja miten harjoitus voi ulottua myös joogamaton ulkopuolelle.

nina

Jooga on kulkenut Ninan elämässä mukana välillä enemmän ja välillä vähemmän teini-ikäisestä asti. Kiinnostus joogaa kohtaan syventyi aikuisena vastapainona kiireiseltä ja suorituskeskeiseltä tuntuvalle elämälle. Ninan jooganohjaajuus alkoi joogaopettajakoulutuksella Havaijin saarelta, joka teki Ninaan lähtemättömän vaikutuksen upealla luonnollaan ja autenttisella ilmapiirillään. Nina on opiskellut myös yin- ja ilmajoogaa ja äänimaljarentoutusta, ja jatkuva uuden oppiminen ja kokeminen on muodostunut isoksi osaksi Ninan elämää. Nina toivoo joogan olevan helposti lähestyttävää, kiireetöntä ja yksilöllistä; jooga antaa aikaa ja tilaa sisäisille ja ulkoisille kokemuksille, joita voi ammentaa myös joogaharjoituksen ulkopuolella.

Joogan lisäksi kuvataiteilu ja valokuvaus ovat Ninan sydäntä lähellä.

Ninan jooga

Assi

Assi on kulttuurituottaja ja joogaopettaja (Embodied YogaSource RYT500). Joogassa häntä on kiehtonut laskeutuminen läsnäoloon, tila ja liikkeen vapaus. Vapaus niin kehon, kuin mielenkin liikkeissä. Jooga on antanut Assille keinon löytää tasapainoa elämän pyörteissä, sekä fyysisten onnettomuuksien jälkeisissä kuntoutusprosesseissa. Häntä kiinnostaa uusien yhteyksien luominen kehoon, toiminnallinen anatomia, kehitykselliset liikemallit, sekä hengityksen terapeuttinen vaikutus aina solutasolla asti. Tauot matolla, arjessa ja sisäisen maailman kohtaaminen yhdessä ulkoisen kanssa. Assin ohjauksessa on somaattinen ote ja kokemuksellista anatomiaa tutkitaan usein yhdessä embodied flow’n, hathajoogan ja yin-joogan parissa.

Joogan lisäksi Assin mielenkiinnon kohteisiin kuuluvat Alexanderin tekniikan opinnot, kulttuurihyvinvointi ja soveltavat taiteet. Kehotietoisuus ja luovuus yhdistyvät Lempeän liikkeen taidetyöpajoissa, joita hän ohjaa erilaisille asiakasryhmille. Inspiraation Assi löytää luonnosta, seikkailuista, sekä ympäröivistä ihmisistä ja heidän eriskummallisen rakastettavista piirteistään.

sanna

Sanna on Tampereelta kotoisin oleva ammattitanssija, jooga- ja pilatesohjaaja. Hän palaili perheineen Suomeen kaksi vuotta sitten tultuaan pienen pojan äidiksi. Ennen tätä viimeiset yli 12 vuotta hän työskenteli balettitanssijana maailmalla ja aina ohella ohjasi kehonhuoltotunteja laidasta laitaan.

Hän valmistui joogaopettajaksi Thaimaasta 2011 ja pilates on kuulunut hänen omiin päivittäisiin oheistreeneihinsä ihan balettikouluajoilta saakka. Kursseja Sanna on ehtinyt organisoida niin Euroopassa, Aasiassa, Etelä-Amerikassa kuin Australiassakin.

Ohjaajana hän on ehkä tanssitaustansakin vuoksi aika tekninen ja yksityiskohtainen, mutta tykkää koreografisoida tuntinsa ja motivoiden haastaa asiakkaitaan vähän ekstraakin. Painottaen kuitenkin aina oman kehon kuuntelua ja hyvältä tuntuvaa treeniä.

Aradhana

Aradhana Seva työskentelee naisten voimaantumisen ja luonnonmukaisen paranemisen ja parantamisen sekä herkkyyden vaalimisen parissa. Kuinka avautua, olla ja elää pysyen todelliseen luontoomme, avoimena herkkyydellemme ja löytää voima ja viisaus, oma sisäinen ohjaus eläen juurevasti elämän luonnollisessa virrassa. Harmoniassa itsemme ja toistemme kanssa.

Hän on syvähengitysterapeutti, kundaliiniopettaja ja kotisynnytyskätilö.

Musiikki, mantrat, piirityöskentely, yhteisöllisyys ja kundaliinijooga ovat hyvinvoinnin lähde hänen elämässään, joita hän ilolla ja kiitollisena jakaa kanssakulkijoilleen, palveluksessa elämälle.