Me

Aalto on hyvinvointiin ja joogaan keskittyvä pieni studio Tampereen keskustan kupeessa, Näsijärven rannalla. Uskomme Studio Aallolla kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, kehoa ja mieltä arvostaen ja kuunnellen. Suunnittelemme ohjelmistoamme siten, että voimme seisoa sen takana ylpeänä. Viikkotuntimme auttavat rentoutumaan, jaksamaan arjessa, palautumaan ja pysähtymään. Uskomme kauniin ja harmonisen tilan jo itsessään auttavan ihmistä voimaan paremmin. Lämpimästi tervetuloa aistimaan Aallon hoivaavaa tunnelmaa. 


Hanna

Liikunta on kuulunut Hannan elämään tavalla tai toisella lapsesta saakka. Joogan vuosisatoja vanhasta perinteestä Hanna löysi kuitenkin syvyyttä ja ulottuvuuksia, jotka hivuttautuivat pikkuhiljaa kiinteäksi osaksi elämää. Oma joogaharjoitus sekä filosofinen pohdiskelu ja keskustelut inspiroivat etsimään ja toteuttamaan mielenkiintoisia tunteja ja tapahtumia studion kalenteriin.

Hanna ohjaa studiollamme vinyassa flow- sekä yin-joogatunteja. Ohjaajana Hanna tuo valoa, rauhaa ja rakennetta matolle ja sen ulkopuolelle. Vapaa-ajalla Hannalle perhe, ystävät, avantouinti ja luonnossa vietetty aika tuottavat valonpilkahduksia. Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan, sekä tutustumaan studion rakkaudella harkittuun tunti- ja kurssivalikoimaan.

Silja

Jooga on ollut Siljan elämässä vuosituhannen alusta saakka. Aktiivinen osa elämää joogasta Siljalle tuli toisen lapsen syntymän myötä 2012, jolloin vähitellen löysi tien armolliselle ja ei-suorittavalle, hyvinvoivalle polulle. Kun hän huomasin miten paljon joogan kokonaisvaltainen elämäntapa tuo hyvää, heräsi halu jakaa hyvää muillekin – hän opiskeli yin-joogaohjaaksi ja valmistuu palautumisvalmentajaksi kesällä 2021. Silja ohjaa rauhallisia, sallivia ja lempeitä tunteja. Tärkeitä teemoja Siljalle: Läsnäolo ja itsemyötätuntoisuus. Kauneuden huomaaminen ja vaaliminen kaikessa, sisäisesti ja ulkoisesti. Luonnollisuus ja luonto. Näistä aineksista on myös studion sisustus huolella rakennettu, jotta itse tila olisi hoivaava ja laadukas.

Jooga on ollut Siljan elämässä vuosituhannen alusta saakka. Aktiivinen osa elämää joogasta Siljalle tuli v. 2012, jolloin vähitellen löysi tien armolliselle ja ei-suorittavalle, hyvinvoivalle polulle. Kun hän huomasin miten paljon joogan kokonaisvaltainen elämäntapa tuo hyvää, heräsi halu jakaa hyvää muillekin – hän opiskeli yin-joogaohjaajaksi ja on opiskellut palautumisvalmentajan opintoja.

Tärkeitä teemoja Siljalle: Läsnäolo ja itsemyötätuntoisuus. Kauneuden huomaaminen ja vaaliminen kaikessa, sisäisesti ja ulkoisesti. Luonnollisuus ja luonto. Näistä aineksista on myös studion sisustus huolella rakennettu, jotta itse tila olisi hoivaava ja laadukas.

Nora

Rauhaa, iloa, ja yhteyttä omaan kehoon – näitä asioita Nora toivoo voivansa auttaa sinua kokemaan joogaharjoituksissaan. Noran opettamat joogatyylit ovat lempeästi liikkuva vinyasa, yin sekä restoratiivinen jooga. Noran opetusta on kuvailtu selväsanaiseksi, iloiseksi ja rauhoittavaksi.

Joogamaton ulkopuolella Nora harrastaa mm. juoksua, lukemista ja metsälenkkejä koiriensa kanssa, ja on aina valmis kokeilemaan uusia tapoja liikkua. Nora on myös pienen pojan äiti ja joogasi läpi koko raskausajan. Kiinnostus äitiysjoogaan vei Noran kouluttautumaan postnatal-joogaan ja ohjaamaan äiti-vauva-joogatunteja, jotka alkavat myös Studio Aallolla.

Nora tunnustautuu ikuiseksi opiskelijaksi, ja joogaopettajan peruskoulutuksen jälkeen hän on opiskellut Suomessa mindfulnessia ja amerikkalaisessa ohjelmassa joogaopettajan jatkokoulutusta, johon hän on sisällyttänyt mm. urheilijoille suunnattuun joogaan, yin-joogaan ja meditaatioon sekä mielen ja hermoston hyvinvointiin liittyvät koulutukset. Nora on valmistunut 2021 sekä mindfulness-ohjaajaksi että RYT-500 -joogaopettajaksi.

Tutustu lisää: www.norayoganow.com Instagram: @norayoganow

Ari

Ari Marjamaki on kokenut kundaliinijoogaopettaja, gongi-äänirentoutusten ohjaaja ja yin-joogan ohjaaja. Hän opettaa kundaliinijogaa perinteiden mukaisesti ja oman päivittäisen harjoituksen tuoman käytännön kokemuksen voimalla. Arin tavoitteena on lempeän rauhallisen ohjauksen välityksellä luoda vapautunut ja rento tunnelma, jossa kundaliinijoogan harjoitusten vaikutukset välittyvät mahdollisimman puhtaina. Ari opettaa säännöllisiä kundaliinijoogan viikkotunteja Tampereen seudulla ja etänä verkossa sekä yksityisiä tilaustunteja yrityksille ja ryhmille ja järjestää erilaisia joogatapahtumia oman Aquarian Yoga -yrityksensä puitteissa (https://www.aquarianyoga.fi/, @aquarianyoga, https://www.facebook.com/aquarianyoga ja https://www.instagram.com/aquarianyoga/).

Ari ohjaa Studio Aallossa aivan omilla kotikulmillaan Lapinniemessä. Vapaa-ajalla Ari liikkuu monipuolisesti Näsijärvellä ja Kaupin metsissä kesät talvet ja on intohimoinen avantouinnin ja saunan ystävä, jonka löytää varmimmin aina loppuillasta Rauhaniemen kansankylpylän lauteilta.

Siiri

Siiri - lapsijooga

Siiri ohjaa pääsääntöisesti rauhallisia joogalajeja, kuten yin-joogaa ja restoratiivista joogaa. Tunneillaan hän ohjaa lempeään läsnäoloon ja rentoututuneisuuteen, ja korostaa pysähtymisen ja kehotietoisuuden teemoja. Siiri on toiminut ohjaajana vuodesta 2013. Myös lapsi- ja perhejoogaohjaajuus on Siirille lähellä sydäntä, sillä kolme vuotta sitten hän kävi Kokonaisvaltainen Lapsijoogaohjaaja -koulutuksen. Viime vuosina hän on tuonut lapsijoogaa ja perhejoogaa Tampereelle ohjaten yhteensä satoja lapsia joogaharjoituksen äärelle. Eräs hienoimmista kokemuksista on ollut ohjata nuorten jääkiekkoleirillä joogaharjoitusta kolmen päivän ajan.

Jooga on ollut Siirin elämässä mukana vuodesta 2012, jolloin hän aloitti Honest Yogalla USA:n Vermontissa. Joogapolun myötä Siiri on kasvattanut tietoutta myös mindfulness- ja itsemyötätuntotaidoista (MSC), joista hän on mm. kirjoittanut kandidaatin työnsä kasvatustieteille. Täten Siirin ohjauksissa korostuu lempeyden lisäksi myös itsemyötätunnon teemat hyvinvoinnin tukena – jotta kehomieli-kokonaisuudella olisi kokonaisvaltaisesti hyvä olla.

Riina


Riinan joogapolku alkoi 2010 kuntokeskuksen joogatunnilta, jonne hän meni venyttelemään, kunnes paljastui että kyse oli jostain ihan muusta. Yhtä aikaa hyvin yksinkertaiset, mutta vaativat liikkeet koukuttivat ja joogasta tulikin tärkeä osa Riinan elämää. Lopulta jooga toi rohkeutta kulkea läpi isojenkin elämänmuutosten ja se ohjasi Riinan opiskelemaan myös opettajaksi. 
Usein joogan opettajat ovat liikkuneet aktiivisesti lapsesta asti ja he ovat liikunnan, anatomian ja kehotuntemuksen moniosaajia. Riinan tausta on täysin erilainen: hän alkoi liikkua kuntoilumielessä vasta yli 20-vuotiaana. Riina teki 20v. ajan töitä taloushallinnossa ja it-alalla. Myös liikunta oli tavoitehakuista ja vei välillä äärilaidoille. Jooga tuli todella tarpeeseen ja teki suuren käännöksen Riinan elämässä. Joogan kautta Riina löysi erilaisen, kuuntelevamman ja itseä arvostavamman tavan liikkua. Oma hyvinvointi kasvoi, kun sykemittari ja tavoitteellinen liikunta vaihtui oman ilon ja hyvän olon kautta tekemiseen. Riina onkin huomannut, että vaikkei hän olekaan taustaltaan ballerinan notkea, omasta taustasta ja siitä käsin opettaminen, mitä itse on joogalta saanut, on hänen vahvuutensa opettajana. Joogan voi aloittaa koska vain ja kehittymismahdollisuudet ovat loputtomat. Aikaa on koko elämä!
 
Aluksi monille jooga on ”vain asanaa”, eikä siinä ole mitään väärää. Ajan myötä on huomio Riinan harjoituksessa kääntynyt enemmän siihen, miten fyysinen asanaharjoitus pikkuhiljaa muuttaa myös omaa ajatus- ja asennemaailmaa: miten kohtelee itseään ja muita, matolla ja sen ulkopuolella. Myös ilo ja nauru kuuluvat Riinan joogaharjoitukseen, siinä missä muutkin tunteet.
 
Jooga ja sen opettaminen on elämänmittainen polku. Oman polkunsa alkupäässä Riina on opiskellut vinyasa flow -opettajaksi (RYT200), yin-joogan ja aerial-joogan ohjaajaksi sekä yin tonics -ohjaajaksi. Ja matka jatkuu. Tervetuloa Riinan tunneille. Aurinkoa asanaan!
 
www.joogariina.fi

Niina

Niina on läsnäoleva ja rauhallinen joogaohjaaja. Hänelle on tärkeää luoda  oppilaille tunne siitä, että he tekevät harjoitusta itselleen. Joogamatto on  paikka jossa ei tarvitse suorittaa tai esittää, vaan se on ennen kaikkea paikka  itselle ja itsensä kohtaamiselle.  Niinan tunnit etenevät rauhalliseen tahtiin ja jokaisella on tilaa liikkua oman  hengityksen mukaan. Sen lisäksi, että Niinan Hatha harjoitukset vahvistavat  kehoa ja lisäävät liikkuvuutta, ne myös opettavat tietoisuutta omasta kehosta  ja hengityksestä.  Jooga on Niinalle arkea tukeva harjoitus, joka sisältää usein liikettä, hengitys ja meditaatioharjoituksia. Toisinaan kun on hektinen vaihe elämässä harjoitus  saattaa koostua vallan yoga nidrasta eli rentoutusharjoituksista, jotka tukevat  erinomaisesti palautumista kuormituksen keskellä. Niina kokee, että jooga on mahdollistanut hänen elää juuri oman näköistä  elämää. Joogan lisäksi Niinan aika kuluu usein lenkkipoluilla luonnossa,  veden äärellä ja sarjojen parissa sekä yritystoiminnan kehittämisessä. Aina  mahdollisuuksien mukaan hän lähtee nauttimaan maaseudun rauhasta.  Tutustu enemmän Niinaan osoitteessa www.katarawellness.com

Johanna

Tällä hetkellä jooga merkitsee Johannalle kokonaisvaltaista elämäntapaa. Fyysisen asanaharjoituksen rinnalla se määrittää myös paljon sitä, miten Johanna suhtautuu itseensä ja ympäröivään maailmaan. Miten voisi tutustua itseensä paremmin, löytää oman tehtävänsä ja paikkansa tässä elämässä. Miten voisi olla itselleen ja muille vähän lempeämpi ja armollisempi arjessa. Miten voisi ymmärtää ja kuunnella sellaistakin ihmistä, jonka ajatusmaailma poikkeaa omasta.

Joogaa opettaessaan Johannan pyrkimyksenä on, että oppilaat voisivat löytää omasta kehosta, mielestä ja niiden toiminnasta asioita, jotka nykyarjessa jäävät helposti huomioimatta. Hän uskoo, että joogan terapeuttinen näkökulma voi tuoda jokaisen ihmisen elämään lisää hyvinvointia. Fyysisellä tasolla, asanaharjoituksessa, tämä voisi tarkoittaa kehon lähettämien viestien tutkailua, hengityksen huomioimista, liikkuvuuden ja voiman tasapainoa ilman suorituskeskeistä lähestymistapaa. Nykyään flow-tausta näkyy Johannan opetuksessa. Vapaa, tietoinen kehon ja mielen liike ja hengitys ovat perustana fyysisessä asanassa, jota hän haluaa oppilailleen opettaa. Johannan tunneille voi tulla kuka tahansa, ulkonäöstä, taustasta tai kunnosta riippumatta. Joogassa on niin monia ulottuvuuksia, tärkeää on se mitä havaintoja teet itsestäsi harjoituksen aikana, miltä harjoitus tuntuu ja miten harjoitus voi ulottua myös joogamaton ulkopuolelle.

Ronja

Ronja on tamperelainen näyttelijä, muusikko, tanssinopettaja ja ilmajoogaohjaaja. Yrittäjänä työskentelevä Ronja on tunnettu iloisesta ja energisestä tavastaan ohjata ja opettaa. 3-vuotiaana tanssimaan aloittanut Ronja on saanut yli 15 vuoden klassisen baletin koulutuksen ja opiskellut mm. Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen erikoiskoulutuksessa. Sittemmin hän on suorittanut tanssipedagogiikan opinnot Taideyliopistoon. 

Aallolla Ronja ohjaa kehoa & mieltä hellivää ”Aallon balettia”. Tunneillaan hän haluaa painottaa hyvää oloa, liikkumisen iloa, luovuutta ja tanssillisuutta. Tanssiminen kuuluu kaikille ja jokainen liikkuu tavallaan, kehoa kuunnellen.

Tärkeämpää kuin se, miltä liike näyttää, on se, miltä tanssiminen tuntuu.
Instagramissa aktiivista Ronjaa voit seurata nimellä @rakkaudellaronja